Osallistujille

Tutkiakseen päätöksentekoa, tutkijat usein tarvitsevat tavallisia ihmisiä ja heidän tekemiään päätöksiä tutkimusaineistoksi. Tutkimuksiin kutsutaan sähköpostitse vapaaehtoisia henkilöitä, jotka ovat rekisteröineet osallistujarekisteriimme sivustolla: orsee.utu.fi/.

Osallistuminen on aina vapaaehtoista. Laboratoriossa järjestetyistä kokeista maksetaan aina rahallinen palkkio. Palkkion suuruus riippuu tutkimuksen yksityiskohdista.

Mitä on kokeellinen yhteiskuntatutkimus?

Kokeellinen tutkimus on kehittynyt teoreettisen tutkimuksen rinnalle, jotta voimme paremmin ymmärtää, miten ihmiset ja instituutiot todella toimivat.

Kokeellisella yhteiskuntatutkimuksella tutkitaan ilmiöitä, ei yksilöitä, tarkasti rakennetuissa ja kontrolloiduissa ympäristöissä laboratoriossa. Päätöksenteko on anonyymiä ja aineisto analysoidaan aina ryhmätasolla. Päätöksillä on usein seurauksia: ne vaikuttavat esimerkiksi osallistujien palkkioihin.

Kokeissa ei saa antaa väärää informaatiota, mikä sitoo niin tutkijoita kuin osallistujia.

Miten voin osallistua?

Rekisteröitymällä vapaaehtoiseksi tulet saamaan kutsuja erillisiin tutkimuksiin. Voit rekisteröityä sivustolla orsee.utu.fi/. Saatuasi kutsun tutkimukseen, voit valita sinulle parhaiten sopivan ajan ja ilmoittautua osallistujaksi. Saavuthan aina ajoissa paikalle!

Mistä lisätietoja?

Osallistujarekisteri löytyy osoitteesta orsee.utu.fi/. Tältä sivustolta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, löydät laboratorion säännöt ja tietosuojaselosteen.