ONLINE RECRUITMENT SYSTEM FOR ECONOMIC EXPERIMENTS

 
THE EASE OF RECRUITMENT

 
Pääsivu
  Rekisteröidy
 
Kalenteri
 
Säännöt
 
Rekisteriseloste ja yksityisyydensuoja
 
FAQs-UKK
 
  Impressum
  Sijainti ja yhteystiedot




Rekisteriseloste ja yksityisyydensuoja


Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen REKISTERISELOSTE
Laatimispäivä 7.4.2010

Selosteeseen sisältyvät myös henkilötietolain 24 §:n perusteella informoitavat tiedot

    1. Rekisterinpitäjä
    Suomen Akatemian Julkisen valinnan tutkimuskeskus (Public Choice Research Centre, PCRC), Turun yliopisto
    Publicum (Assistentinkatu 7)
    FIN-20014 Turun yliopisto.

    3. Rekisterin nimi
    PCRC:n kokeellisen päätöksenteon laboratorion koehenkilörekisteri


    4. Rekisterin käyttötarkoitus
    Tieteellinen tutkimustoiminta
    ?Henkilötietolaki 22.4.1999/523


    5. Rekisterin tietosisältö
    (rekisteröityjen ryhmä/ryhmät ja näihin liittyvät tiedot tai tietoryhmät)


    5.1 Koehenkilön perustiedot
    • syntymäaika
    • nimitiedot
    • sukupuoli
    • asiointikieli (suomi)


    5.2 Koehenkilön muut taustatiedot
    • opintojen aloitusvuosi
    • pääaine/opintosuuntaus tai ammatti
    • sähköpostiosoite
    • puhelinnumero


    5.3 Koehenkilön ilmoittautumis- ja osallistumistiedot
    • aikaisemmat ilmoittautumiset
    • aikaisemmat kokeet, joihin koehenkilö on osallistunut
    • saapumatta jättämiset

    6. Säännönmukaiset tietolähteet

    • henkilötietojen muutokset opiskelijan oman ilmoituksen mukaan

    7. Tietojen luovutus

    • Yksittäisen koehenkilön tietoja ei luovuteta rekisteristä ulkopuolisille
    • Tietoja luovutetaan vain 1) asianosaiselle tai 2) lakiin perustuvan oikeuden nojalla
    • Koehenkilörekisterin yksittäisen koehenkilön tietoja ei yhdistetä kokeissa saataviin tuloksiin, tulosten käsittely tapahtuu aina kokonais- ja/tai jakaumatasolla.

    8. Rekisterisuojauksen periaatteet

    • tiedot säilytetään PCRC:n erillisellä palvelimella.
    • tietoihin on pääsy vain järjestelmän käyttäjätunnuksen saaneilla
    • järjestelmä on suojattu salasanalla
    • rekisterin ja työasemien väliset yhteydet on suojattu niin, etteivät ulkopuoliset pääse tietoihin käsiksi
    • henkilökunnan käyttäjätunnukset ja salasanat myöntää atk-keskus
    • käyttöoikeus rajoitetaan joko pelkästään tietojen katseluun tai päivittämiseen siinä laajuudessa kuin kunkin työtehtävät edellyttävät
    • perus- ja ilmoittautumistietoja voivat muokata ainoastaan rekisterin käyttöoikeuden saaneet Turun yliopiston toimihenkilöt
    • muilta osin noudatetaan henkilötietolakia (523/99), lakia viranomaisten toiminnan • julkisuudesta (621/99) sekä Turun yliopiston säädöksiä henkilötietojen käsittelystä, suojaamisesta, kulunvalvonnasta, tilojen käytöstä ja lukitsemisesta.
    • rangaistukset henkilörekisteririkoksesta, henkilörekisteriin kohdistuvasta tietomurrosta ja säädetyn vaitiolovelvollisuuden rikkomisesta mainitaan henkilötietolain 48 §:ssä.

    9. Tietojen korjaaminen (tietojen tarkastus- ja muuttamisoikeus)

    • koehenkilöllä on oikeus tarkastaa rekisteriin sisältyvät itseään koskevat henkilötiedot, ellei henkilötietolaista muuta johdu
    • koehenkilöllä on oikeus korjata rekisteriin sisältyvät itseään koskevat virheelliset henkilö- ja taustatiedot
    • henkilökohtaiset tiedot ovat nähtävissä ja muutettavissa kirjautumalla ilmoittautumisjärjestelmään osoitteessa pcrclab.utu.fi




Yhteydenotto: olli.lappalainen@utu.fi.